IRMA wint Publieksprijs Delft Fringe Festival

Tappin-It Collective heeft met de voorstelling IRMA de publieksprijs van het Delft Fringe Festival 2021 gewonnen. Hierdoor zijn Doortje Peters en Robin Lie van Tappin-It Collective verzekerd van een speelplek op de volgende festivaleditie.

Tijdens de online prijsuitreiking op de laatste festivaldag overhandigde Dion van Rijt, de vorige publiekswinnaar, de publieksprijs, in de vorm van een Gouden Konijn, aan Doortje van Tappin-it Collective.

“We zijn heel blij met deze prijs! Het online festival was echt een unieke ervaring, maar het was ook heel gek om te spelen zonder publiek. Het is daarom fijn om op deze manier terug te horen dat mensen het mooi vonden!”, vertelde Peters in haar eerste reactie.

Ook Roel Beeftink – Funcken, directeur Delft Fringe Festival, is trots op de winnaars van 2021: “Tappin-It Collective heeft met hun theatrale tapdansvoorstelling een geheel nieuw veelbelovend genre in de podiumkunsten ontwikkeld. Het publiek heeft dit terecht beloond door op hen te stemmen.”

Peters en Lie haalden de inspiratie voor hun voorstelling IRMA uit de coronapersconferenties waarin gebarentolk Irma Sluis te zien is. Dit bracht hen op het idee om gebarentaal om te zetten naar tapdans. Op basis hiervan creëerden ze een complete muzikale dansperformance over de veranderende vormen van communicatie en taal in onze moderne (pandemische) wereld.