Tappin-It Collective

Tappin-it
collective

Tappin-It Collective is een eigenwijs en ambitieus collectief dat eigenzinnige multidisciplinaire voorstellingen maakt, doordrenkt van tapdance, mime en muziek.

LAATSTE NIEUWS

DOEMSDEE & Delft Fringe Festival

Van 2 t/m 12 juni 2022 zal Tappin-It Collective hun nieuwe voorstelling DOEMSDEE spelen in het Rietveldtheater tijdens Delft Fringe Festival. Omdat zij vorig jaar de Publieksprijs wonnen, staan Robin

Lees meer »

AGENDA

PRODUCTIES

2021 – 2022
Genre: dans, mime, muziektheater

Performers: Robin Lie en Doortje Peters

Lengte: 35 minuten

IRMA

Nepnieuws wordt ons om de oren gegooid; gebarentolken worden BN’ers; singles gaan op date via ZOOM. IRMA is een muzikale dansperformance over de veranderende vormen van communicatie en taal in onze moderne pandemische wereld. Gewapend met tapschoenen, piano, saxofoon, stemmen, handen en lichaam – verkennen twee performers de grenzen van communicatie en gaan op zoek naar een taal die iedereen en niemand spreekt tegelijk. IRMA is snel en soms sensueel. IRMA vertelt de waarheid en dan weer een leugen. IRMA vertraagt, versnelt, haalt in, loopt vast en verbreekt de connectie. Door IRMA’s bewegingen en geluiden en word je verleid langs een zintuiglijke reis van vertaling naar vertaling naar vertaling. In een mix van fysiek spel, muziek en tapdans brengt IRMA je in een wereld waarin het ‘lost in translation’ zijn mooi en grimmig tegelijk kan zijn en waar communicatie ritmisch, melodisch en dansant is.

 

IRMA hebben we gespeeld op Delft Fringe Festival, FestivalderAa, Ooh La La Festival, PEEshow Hal 25, Theater de Veste, Stukafest Delft en Amsterdam en Hongerige Wolf en voor Balkonscènes in de Amsterdamse parken. 

 

2019 – 2020

Genre: familievoorstelling, dans, objecttheater

Performers: Robin Lie, Doortje Peters

Lengte: 25 minuten

VOETEN

Onze voeten kunnen dansen, stinken, op de vlucht slaan, springen, door de regen stampen, voetje vrijen, tegen het leven aanschoppen. Onze voeten hebben het maar zwaar, ze dragen ons de hele dag van hot naar her. Met onze voeten bewandelen we een pad langs alle gebeurtenissen die we ‘het leven’ noemen. Twee paar voeten ontmoeten elkaar in deze alledaagse chaos. Hoe verschillend hun levenspaden ook lijken, ze moeten wél dezelfde kant op. VOETEN! is een poëtische en ritmische voorstelling over het voorbijgaan van tijd en het jezelf verplaatsen door die tijd. Over jong zijn en oud zijn en alles daartussenin, verbeeld in ´het leven van een voet´. In een combinatie van objecttheater, dans en percussie neemt Tappin-It Collective je mee op een beeldende en humoristische reis door hun voetenpoppenkast.

 

 

Deze voorstelling hebben we gespeeld op Roomservice Wageningen, Het Amsterdamse Winterparadijs, Belcampo Amsterdam, Dok Delft en het Kindermuziekfestival.

 
 

2018 – 2019

Genre: dans, mime

Performers: Marnix Lenselink, Robin Lie, Doortje Peters, Jordan Shevell

Lengte: 35 minuten

LOCO!

LOCO! is een explosieve dansvoorstelling over nauwelijks beheersbare gekte en complete waanzin. Twee tapdansers ontladen hun overtollige energie in onaangepaste ritmes en gaan hierin op een zoektocht langs de vele definities van gekte en de absurditeit van alledaagse rituelen. Een unieke combinatie van moderne tapdans, percussie en fysiek theater die de grenzen opzoekt tussen humor, vervreemding en toch ook een serieuze toon.

 

 

LOCO! heeft een versie met twee performers en een met vier performers. We hebben deze voorstelling al op verschillende plekken gespeeld, zoals in TapasTheater Amsterdam, Belcampo in de Hallen, Roomservice Wageningen, The Future is Now Stadsschouwburg Utrecht, Ooh La La Festival, Icarus Festival en Delft Fringe Festival 2019

 
 
 

2016

Genre: dans, mime

Performers: Marnix Lenselink, Robin Lie, Doortje Peters

Lengte: 20 minuten

 

NOSTALGIA!

In de voorstelling NOSTALGIA! van Tappin-It Collective worden drie tapdansers op de hielen gezeten door de geesten van hun virtuoze voorgangers uit het verre verleden. Mede dankzij de diepgewortelde nostalgische verlangens van hun publiek worden de dansers dag in dag uit in een Broadway-keurslijf gedwongen. Als één van de dansers plotseling los probeert te breken van dit uit fake smiles en show routines bestaande regime, verandert de droomshow langzaam in een nachtmerrie. Vanaf dit nulpunt lijken de lichamen van de dansers compleet te stagneren, ze zijn in een stadium beland waarin ze opnieuw moeten leren lopen.

 

 

Deze voorstelling speelden wij tijdens TheaterTapas Groningen in de kantine van het Noord Nederlands Toneel, tijdens In De Diamantfabriek Amsterdam en op Festival Hongerige Wolf

 
 
 
 

Contact